Vampyrer - inte lika hett längre

Så nu har Vampire Diaries äntligen nått den svenska tv tablån. Jag måste faktiskt säga såhär till alla er som tittar första gången. Håll ut. Första avsnittet är som en twilight-rip-off pudrad i socker och täckt med hjärtan småflickor ritar på sina skolbäcker.

Men det blir bättre. Handlingen kommer bli intressantare och en massa andra moment kommer göra den lite mer komplex. Men den är något för den som gillar vampyrer, häxor, dåtid-kontra nutid och tonårskärlek- den barntillåtna versionen. Men den är beroendeframkallade, ordentligt!!Fast den saknar vissa saker som skulle göra den bättre. När man arbetar med temat vampyrer så rör man sig även kring det sexuella. Det djuriskt sexuella, det förbjudna, det mystiska. Men detta faller på något sätt bort i 2000-talets vampyrvåg. Anledningen till att vampyrer är sexuellt förbjudna, brukar tradiotinellt sätt innebära att de faktiskt inte fungerar sexuellt. De ska fysiskt inte kunna ha sex. Men år 2000 har alla vampyrer sex.
Men det stämmer inte. När nu alla plötsligt kan ha sex och dessutom förälskar sig i tonåringar så försvinner den dragingen till vampyrer. De hela blir fint, sockersött och romantiskt. Visst finns det undantag, tänk true blood, men till största delen så är det romantiskt, i allafall när det handlar om Sookie och Bill. När okända vampyrer har sex med människor går det vildare till gånger 1000000, men det skapar ändå en tillgänglighet som tar bort själva mystiken.Sen har säkert True Blood bidragit till många sexfantasier, fetischer och liknande, men det understryker egentligen bara det faktum att vampyrsex faktiskt idag är någonting som existerar. Det är tillgängligt och den känslan och dragning människor har haft för vampyrer har mattats av. (mikaela sandahl 11/2-09)

Kommentarer
Postat av: Barre

Vampyrsexfantasier har nog funnits för mig ända sen Buffys dagar, True Blood har banimig bara gjort det värre. Ska försöka se klart säsong 2 snart. =) Gillar orgierna där i mitten.

2010-02-11 @ 21:20:45
URL: http://forkmaster.blogg.se/
Postat av: Barre

Ja jo hörde du skulle ut ikväll, du och avhållsamhet från alkohol funkar liksom inte dessvärre. =) Kanske träffas ute på Upplands ikväll då.

2010-02-12 @ 13:06:44
URL: http://forkmaster.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0