lite för mycket disträ, lite för distraherad, lite för bra humör

Ifall alla vinters dagar kunde vara som denna så skulle jag faktiskt eventuellt kunna acceptera flera månaders vinter varje år. Men, ja ni vet.

Jag önskar att jag hade vartit mer effektiv idag, särskillt nu när jag egentligen har en massa saker att göra och lära mig. Nåja dagen är inte slut än och imorgon kommer jag vara mycket duktigare. Steg ett är en arbetsintervju, som ifärsig är i stockholm vilket problematiserar läget för mig en del. Jag har efter många, många års pendlande ett inneboende hat gentemot all form av kolletivtrafik och alla dess störningar. Vilket kort sagt innebär att tåg-tunnelbana-tåg kommer vara ett stort stressmoment. Men det får lov att fungera och förhoppningsvis kommer stressen radera all form av nervositet inför intervjun. Men i sann law-of-attraction anda så har jag mentalt redan intalat mig att jag får varje jobb jag söker. Det är en taktik som borde fungera.Än så länge är jag i Uppsala i allafall, Gävle har blivit lite uppskjutet, men åker antagligen dit imorgon kväll eller på fredag. Vi får se.

Utöver det så tror jag det börjar bli dags för en sån där galet skön utekväll igen. Nästa vecka har tillräckligt många luckor för att skapa möjlighet till det, så ifall nån är på att dricka lite för mycket alkohol och dansa upp lite skavsår i fötterna nästa vecka så hör av er!

NEJ NU FÅR JAG GE MIG. NER I GRAMMATKBOKEN MIKAELA!!!!!

..................

Tystnad, stillsamhet
Puls stiger, eskalerar
Blicken nedslagen, gömd
Blodet yrar runt runt, i tromber och tyfoner
Varken sjuk eller galen, endast sinnessjuk
Förkylning med runda fötter, fumlandes fram
Varken jägare eller jagad, endast sökande
Genom staden, världen, livet, tillbaka
Ögonblicket, pulserande
katakoniskt, galet, världsomvälvande ögonblick
sökande, eskalerande tystnad


Helt utmattad, mycket på grund av bristande sömn, filmkvällen blev rätt så sen och allmän stress. Så jag kanske måste sluta påstå att jag är stresstålig. Sen, ja, sen så är det en hel del andra funderingar också. och vädret suger....

babbel

Måndag, måndag, måndag. Samtidigt som detta skrivs så rullar jag på ögonen. Det är tyvärr måndag, hur hemskt det än låter.
Men jag är ledig och det ända jag skulle göra idag var arbetsintervjun. Men eftersom den är i Stockholm har den blivit framskjuten på grund av vädret, precis som allt annat.
Men det är ingen mening att bli arg över vädret, det är faktiskt en sån där sak som man bara får lov att acceptera.

Så snart är jag påväg till tandläkaren med Malin, sen hem, sen hem till farmor på middag =) Kvinnan ska dock ut och resa i fyra veckor till varmare bredgrader - och jag är tokavundsjuk... Nästa gång... Varför tog man inte den där sista minuten??

Sen blir det filmkväll hemma hos mig med Malin, Madde och Amanda =) Familjen är viktig och det var läänge sedan jag träffade någon av dem en längre tid, i alla fall Madde och Malin, Amanda ser man ju typ hela tiden :P

Nånstans här imellan ska det finnas rum för tentaplugg - dessutom. Men än så länge är jag inte ett dugg stressad... Så det får komma när det kommer!

bara ingenting, som vanligt

Söndag, eftermiddag, en tvättmaskin som borde fyllas, ett rum som BORDE städas, en halvtrashig nittonåring som borde duschas.... Men jag trivs rätt så bra ändå, trots alla borden.

Solen skiner och jag tänker inte gneomföra någonting. Bara vara i nån timme till. Sen blir det till att åka ut till familjen, dricka kaffe och äta tårta och fira att pappa börjar bli vuxen.

Lillasyster ska egentligen firas hon också, men det tänker jag bojkotta och istället planera in något mer fantastiskt till hennes egentliga födelsedag.
Ingen borde behöva dela födelsedag med sin pappa, det är inte riktigt rättvist.

Sitter även och funderar på att fly Uppsala ett par dagar. Det börjar närma sig tenta och jag är verkligen inte redo. Och i Uppsala finns det lite för många distraktioner. Så istället blir det nog till att packa weekendväskan på tisdag kväll, fylld med skorpor, riskakor och rödvin, lite övningsmaterial till tentan och sätta mig på tåget till Gävle.

Där borde jag kanske finna lite pluggro, vem vet.


Utöver det, mitt humör är sådär fantastiskt fortfarande, men tänker nog sluta tänka på det nu, annars kommer det säkerligen sina...


Det har slutat krampa

Den är inte född än, men befruktelsen har skett. Nu väntar en period av väntan, skapande, grundande, lösa utkast, meningar som inte stämmer ihop och förhoppningsvis kommer allting sluta i en förlösning av något slag.

"Vad skiljer verkligheten ifrån det som inte är verkligt. Vad är en myt och vad är faktiskt sanning? Jag kan inte längre svara på den frågan. Jag kan egentligen inte svara på någonting alls längre."


Precis som det låter, jag har börjat igen =)

Tog bara 1 år att bli av med den där skrivkrampen, jippi...

sådär lagom kaxig

Äntligen börjar saker och ting hända igen. Den där känslan börjar komma tillbaka. Den där oövervinnerlig känslan. Självklart med den även motivationen, leenden, självtilliten med mera med mera =)

Har jag nämnt att jag börjat söka jobb, nej antagligen inte... Vilket fall som helst, cv:n är utskickade, har fått ngr svar och ska på arbetsintervju på måndag.

Ibland går det bra!

Nej nu ska jag dricka lite te, fundera över middagen och lära mig lite grammatik...

have fun!

En av anledningar till varför man inte litar på mänskligheten

Det finns absolut ingenting, INGENTING, som kan rättigfärdiga sexualla trakasserier. INGENTING!!

Det är egentligen absurt att detta inlägg ens behöver skrivas, men helt krasst verkar det vara så att folk fortfarande inte förstår.

 • Det spelar ingen roll hur någon klär sig.
 • Det spelar ingen roll ifall det innan "händelserna" förekom skojning och skämt mellan "kompisar"
 • Det spelar ingen roll att det som gjorde "någonting" trodde det var okej.

Det finns vissa gränser man aldrig ska kliva över. Gränser som varje medelintelligent människa vet existerar. Det finns omständigheter som alltid gör offret oskyldigt, alltid.

Men tyvärr verkar det vara såhär, i många fall, att den angripna misstros. Att denna inte talar sanningen... Denna kommer heller aldrig kunna bevisa någonting annat heller, det ända andra som såg någonting var den som gjorde något. Så det är lätt och misstros, kanske?

Eller? På något sätt borde man faktiskt - först och främst lyssna, när någon har någonting att berätta. För det andra så ANKLAGAR man inte personen som blivit trakasserad.

ÄR JAG HELT UTE OCH CYKLAR ELLER KAN NI HÅLLA MED?

MAN PÅSTÅR INTE DIREKT EFTER ATT HA HÖRT OM VAD SOM HAR HÄNT OFFRET FÖR ATT LJUGA!!!!

Dålig planering

Inte så smart att gå ut på middag i klassen innan man började plugga inför morgondagen. Varför?

 • När man väl ska välja så är det alltid trevligare att dela på en flaska vin än dricka cola
 • En halv flaska vin är mer vin än vad man tror
 • En halv flaska vin förstör koncentrationsförmågan
 • Det är mycket roligare att vara klar med allting så man kan stanna kvar och vara trevlig och social än att åka hem till ett pluggade som kommer ändå att gå åt skogen.
Dålig planering helt enkelt. Men nu sitter jag här och försöker nyktra till. Tänker sätta på lite kaffe, kanske kolla på nått avsnitt av nån trevlig serie, dricka lite vatten, sen förhoppningsvis sätta igång.
Muntlig argumentation imorgon, inför klassen, så roligt?

kampen mellan fantasin och realiteten.

Börjar förstå signalerna nu. Detta efter att ha tappat minst två kg på ett dygn - okej inte riktigt men det känns så - jag slutar äta. Eller nått liknande...

Ikväll är det middag på snerkes (antagligen) med klassen, vilket känns sådär när jag knappt vågar äta. Kommer dessutom hålla mig nykter. Tänker utsätta min kropp för alkohol, inte efter att jag försökte dricka kaffe i morse.

Men på något vänster försöker jag inbilla mig själv att jag inte är sjuk. Vilket jag gör genom att knäcka värktabletter, klä på mig och måla på ett leende. Ännu bättre är att jag justnu saknar varmvatten. Ingen dusch alltså - som jag verkligen hade behövt.

Så den osanitära skakiga kvinnan ni träffar på ikväll, det är antagligen jag. Så var snälla.... Eller nått :P ska fixa det sista nu sen bege mig iväg... Ses :P

Ett curlingbarn av sin generation

Okej det kanske har framgått nu att jag lider av lätt sommarångest. Tyvärr fungerar ju jag så att så fort jag får ångest för någonting, så går mitt humör åt skogen helt och hållet, min ork försvinner, mitt immunförsvar blir riktigt instabilt och ingenting fungerar.

Tack och lov att man har en mamma som kan lugna ner en lite grann och att jag kan skjuta över arbetsjakten lite grann på henne!
I och med det här antar jag att fröken Sandahl inte är så ocurlad som hon tror, något som hon annars stoltserat med.
Det står även särskillt klart när hennes pappa måste hjälpa henne att betala kåravgiften och även assistera. alltså fixa helt och hållet, hennes cykel.

Självständig, jo eller hur.

Men jag är i alla fall vettig nog att i fall att ha färdiggjord vätskeersättning i kylskåpet! I och med det har jag nog avslöjat vilken typ av sjukdom jag eventuellt kan ha. Och nej - det är inte baksmälla :P

Håll tummarna

Detta händer inte!
Jag misstänker att något är fel i min kropp!
Riktigt fel...

Och med tanke på att en viss person, säger inga namn (host mamma) hade exakt samma symtom förra veckan så misstänker jag att jag snart inte kommer kunna lämna lägenheten. Men vi hoppas på det bästa!!

MAN VET ALDRIG?

HEJA MIMMIS IMMUNFÖRSVAR!!

Har inte lust att bli sjuk....

Ord

Ibland existerar allt. Varje vindpust sveper igenom kroppen, varje ljud vibrerar, varje intryck blir intaget och omvandlat till positiv energi. Då är Du här. I just det ögonblicken står du med båda fötterna på jorden och kan hålla upp armarna i luften och skrika för full hals. "Jag är redo!"

Det spelar ingen roll vad eller vem som kommer i din närhet, du välkomnar det. Du kan se allt med nya ögon, med avsky såsom förtjusning, därför att allt är redo. En vän sa en gång någonting om att man just då är som ett tomt papper, redo att bli målat. Målat, jag vet inte om det är rätt ord, men redo att bli skrivet. I dessa studer är Du så pass trygg att ingenting är omöjligt.

Du är självständig, självsäker och sprundlande.

Ibland existerar ingenting. Alltet är knappt ett minne, långt ifrån ett intryck. Ingenting är levande utan allt är bara slätt.
Då står du inte upp längre. Du ligger ihopkrupen och viskar för dig själv med gråten i halsen efter någonting, men du vet inte vad. Ingenting finns.

CV

Dagen bara rinner bort mellan mina fingrar - medans jag sitter och knåpar ihop ett CV. Det är vackert - riktigt vackert - och fullt med - absolut ingenting.

Känns bra att mitt liv har varit så fullt med saker!!


SUck, SUUUUCK

Vart fan tog våren vägen

Klockan har redan slagit nio och denna dag har redan haft sina strapatser med dystra dock förväntade besked. Nåja är man dum så är man.

Nu är mina fingrar frusna och jag sitter hemma i lägenheten och förbereder mig för nästa strapats. 40 minuters promenad till någonting som stavas skola där jag ska bli lite mer kunnig om satser. Jag har blivit så pass beroende av min kära cykel att mitt hjärta numera är krossat och min motivation står i botten.

Dumma, dumma punktering. Jag hoppas i alla fall att någon, typ min kära pappa, kan hjälpa mig med detta! Jag är inte van att stå i kylan och vänta på bussar. Att springa till bussar i kyla, att stressa till bussar. Min cykel betyder frihet och jag saknar min frihet.

Mina fingrar vill fortfarande inte sammarbeta och jag börjar inte fören 12, dessutom känner jag mig lite för rik för tillfället, host suck latheten tar över, så jag tar nog bussen och kommer dit lagom typ 11.50 istället :P

Men vafan håll käften, det är kallt ute!!!

Middag

Middag ikväll!Klicka länk för recept, helt klart värt att testa... Nu tänker jag bädda ner mig i sängen, upp tidigt imorgon, go natt!!

Ibland blir det inte riktigt som man hade tänkt sig

Det hela började med att par glas vin hemma hos mig tillsammans med Jennifer och Victoria. Ett par glas innebär här att man var lagom vinglig när man nått fram till Svantes. Där träffade vi först på Barre, sen träffa jag på en gammal klasskompis från gymnasiet.

Men det blev en rätt så ung kväll! Vi lämnade Svantes innan klockan 11 har jag för mig...

Någonstans på väg hem, Uplands, svartbäcken (inte långt) lyckas jag skaffa två nya italienska kompisar och lär mig att jag definitivt kan prata italienska när jag druckt.

Väl hemma, dans till rockabilly och italiensk musik av något slag och mera vin. Däckad = innan klockan 12....

Idag har jag legat bakfull hela dagen :P
Mitt liv är nästan helt stabilt, nästan hela tiden.


SKULD SKULD SKULD

Nu är det mycket skuldkänslor. Ni har inte fått ett ända inlägg idag. Men ifall ni orkar så kan ni gå in här eller gå in här om ni vill läsa det mer poetiska.

Annars så ikväll är planen att jag ska till svantes, Uplands Nations pub, sen vet jag ej!


Ha en underbar fredag allihopa!!!!!

Imorgon ska jag återgälda er hundrafalt :):):) !!!!!!

Vampyrer - inte lika hett längre

Så nu har Vampire Diaries äntligen nått den svenska tv tablån. Jag måste faktiskt säga såhär till alla er som tittar första gången. Håll ut. Första avsnittet är som en twilight-rip-off pudrad i socker och täckt med hjärtan småflickor ritar på sina skolbäcker.

Men det blir bättre. Handlingen kommer bli intressantare och en massa andra moment kommer göra den lite mer komplex. Men den är något för den som gillar vampyrer, häxor, dåtid-kontra nutid och tonårskärlek- den barntillåtna versionen. Men den är beroendeframkallade, ordentligt!!Fast den saknar vissa saker som skulle göra den bättre. När man arbetar med temat vampyrer så rör man sig även kring det sexuella. Det djuriskt sexuella, det förbjudna, det mystiska. Men detta faller på något sätt bort i 2000-talets vampyrvåg. Anledningen till att vampyrer är sexuellt förbjudna, brukar tradiotinellt sätt innebära att de faktiskt inte fungerar sexuellt. De ska fysiskt inte kunna ha sex. Men år 2000 har alla vampyrer sex.
Men det stämmer inte. När nu alla plötsligt kan ha sex och dessutom förälskar sig i tonåringar så försvinner den dragingen till vampyrer. De hela blir fint, sockersött och romantiskt. Visst finns det undantag, tänk true blood, men till största delen så är det romantiskt, i allafall när det handlar om Sookie och Bill. När okända vampyrer har sex med människor går det vildare till gånger 1000000, men det skapar ändå en tillgänglighet som tar bort själva mystiken.Sen har säkert True Blood bidragit till många sexfantasier, fetischer och liknande, men det understryker egentligen bara det faktum att vampyrsex faktiskt idag är någonting som existerar. Det är tillgängligt och den känslan och dragning människor har haft för vampyrer har mattats av. (mikaela sandahl 11/2-09)

How I Met Your MotherHOW I MET YOUR MOTHER - S5E15 NYASTE
En av de mest klockrena serierna som har gjorts - visst måste ni bara hålla med. Vem blir liksom inte sugen på att ta fram polaroidkameran och fota sina glada vänner från ungdomen samtidigt som man dricker alkohol och hittar på dumheter - true story. Vem vet dessutom hur många Fbgrupper det finns som hyllar Barneys livåskådning.

Jo men faktiskt, det finns ingen annan serie som verkligen fått mig att önska att jag vore kille i 25-30 års åldern. För det fungerar inte riktigt på samma sätt när man är tjej. Ingen tjej skulle bli highfivad ifall hon försökte sig på "a perfect week". (ligga med en ny person, varje dag, i en vecka) Eller?

Vilket intressant vinkling det skulle ge min blogg, vilket socialt experiment! Göra en kvinnlig variant på mannen som så många unga killar ser upp till. Oj vad jobbigt det skulle bli att lära sig objektifiera män ;) Och hur i hela fridens namn ska man "suita up", kostymdress? Njaa, det är inte samma sak.

Skicka in förslag nu, pojkar och flickor. Vilken form av paradkläder kan ge samma effekt som den manliga kostymen.
Alltså det jag söker ett plagg som ska funka i:
- Professionella sammanhang
- Ge ett välklätt intryck
- Funka såväl som på en bar, på nattklubben, släktmiddag osv, osv
- välklätt är nyckleordet, men som samtidigt attraherar det andra könet

GE FÖRSLAG!!

Nu är det lite How I Met Your Mother special här så jag vill även tipsa om en annan grej - Barneys blog!
Den är faktiskt riktigt uppdaterad och lite halvkul sådär :)

Så vi får se, socialt experiment och samtidigt göra livet mer legen---wait for it--- dariskt....
Vi får se, vi får se...Nu ska jag plugga grammatik, jippi!! :/

Tordag....

Idag har jag ätit riskakor, druckit kaffe och sprungit omkring på stan i flera timmar. Vilket innebär att jag är helt stelfrusen. Jag hade tänkt köpa nya vantar - men glömde plånboken hemma.

Snart är jag påväg ut i kylan igen - hem till farmor - middag - sen ut i kylan igen. Borde vara hemma igen innan 8. Nån som vill göra något skoj? Antog väl inte det. Så det kommer nog innebära att jag kommer spendera kvällen med att plugga grammtik och dricka kaffe.

Nej jag, vet jag har ingenting vettigt att skriva...Dagens fråga!

Är det okej att köpa en parfym till sin pojkvän, parfymen luktar jättegott, när ditt ex har precis samma?

Ibland blir det bara

Okej... TYSTNAD... FOKUS, fokusera, FOKUSERA!!!!

Men det går inte. Jag vill göra något, jag vill göra något riktigt skoj, tyvärr. För problemet är att jag inte riktigt vet vad jag vill göra. FAST helst vill jag göra det nu, nu, nu. Försökta förklara det här för Ida igår i telefon. Hon blev stum, sen kallade hon mig knäpp. Eller det kanske var jag som kallade mig knäpp.

Men huvudet är helt upp-och-ned. Det är som om jag vore ett litet barn i en leksaksaffär. Jag får välja EN sak att leka med, vilket, på grund av förvirring, leder till att jag inte vill leka i överhuvudtaget... Det kommer sluta med att jag leker med mammas kastruller när jag kommer hem.Känner ni igen känslan, förvirringen. Den här morgonen har jag tappat bort min mobil 3 ggr, min kalender en gång, min mössa 2 gånger och min tändare fem gånger.

Detta är inte normalt.

Men varför är det såhär? Och nej, jag är inte gravid, var inte så oroliga. Och varför är de det som folk först tänker på?? Nej men det kan ni stryka. Är det den tiden på månaden? Jo visserligen, men jag brukar inte bli såhär. Det är som att jag försökt fått in mer i huvudet, känt mer känslor, gjort mer saker än vad mitt psyke faktiskt klarar av. Inte så pass att jag har gått in i väggen, nej inte alls så. Snarare så att jag är lite överhettad.

Ni vet när det är varmt, fruktansvärt varmt ute och huvudet blir sådär tungt. Högtryck på grund av att det snart ska åska. Då säger man konstiga saker, och motoriken blir lite knasig.

Och det är typ så det är. Mentalt högtryck!!

Vad bra! Då ringer jag och sjukanmäler mig på grund av metalt högtryck.

Mimmi: Hej, jag skulle vilja sjukanmäla mig idag.
Sjukanmälningsperson: Jasså hm, jag vet inte, varför då?
Mimmi: Jo jag leder av mentalt högtryck och borde inte utsättas för nya intryck.
Sjukanmälningsperson: Hmmm är du säker på att du inte hittar på nu?
Mimmi: Jo helt säker, det är en sjukdom, det är till och med farligt för mig att prata med dig i telefon, jag kanske exploderar.
Sjukanmälningsperson: Jissenamen, självklart lilla vän ska du få vara hemma idag. Stäng av tvn och datorn och lägg dig ner under täcket och prata inte med någon på hela dagen! Krya på dig.
Mimmi: Jo det ska jag göra, tack så mycket =)


Okej, mina erfaranheter av sjukanmälningar brukar vara telefonsvarare (kan numret till min gamla skola fortfarande utantill) eller irriterade chefer. Nu kan jag inte sjukanmäla mig. Det vore riktigt dumt att göra det. Har en föreläsning idag =) tror jag.... Som jag nog borde börja åka till. Om exakt 7 minuter...

Ha en trevlig dag allihopa !!!!

solen skiner typ nej eller nått god natt

Det gick faktiskt bra igår. Med mycket svordomar och mycket aaaaaa, ooooo, yyyy gjorde jag klart fonetikuppgiften. Men sen blev det inte så mycket mer pluggande. Vad jag gjorde resten av kvällen vet jag faktiskt inte. Det är konstigt.

Men jag känner mig konstig. Och fruktansvärt trött!! Men idag ska jag må bättre!! Chi San och förkylningsdroppar och kaffe i mängder.... Jag ska vara alert klockan 9 ikväll. Inte för att jag har några planer, men bara för sakens skull.

Nån som vill leka med mig ikväll föresten, ring efter två!!

(fruktansvärt, fruktansvärt uttråkad!!!)

when the day met the night - miracles

Nej nu ni kommer någonting radikalt hända. Jag tänker dra ut nätverkskabeln till min dator. (statinär, utan trådlöst, hårt liv)

Sedan tänker jag dra igen mina persienner, släcka alla lampor, tända ljus och plugga!!

Har en väldans massa gammatik och brainstorming att göra. Muntliga uppgifter som skall struktureras och planera intervjuer som ska göra. Min utbildning blev precis riktigt rolig!

Hörs igen vid 8!

NEGATIVA JONER

En av sakerna jag shoppade i London var en såkallad Ionwatch. Det är klocka i silikon med inbyggda titanstavar som avger negativa joner. Detta kan låte jättekonstigt, men faktiskt är det så att negativa joner är bra för oss, av en massa olika anledningar!!

Bl.a.  hjälper de till att
 • öka syrehalten i blodet - vilket är bra emot trötthet och fysisk utmattning.
 • "normaliserar hjärnans funktion" - vilket hjälper dig bli lugnar och mer avslappnad
 • Öka ämnesomsättningen!
 • Stäker immunsystemet
 • Hjälper spända nerver slappna av
 • Föryngrar och vitaliserar kroppens alla system och celler!
Källa

Min ser ut såhär, men den finns i alla möjliga tänkbara färger och man kan fixa egna skins och liknande utsmyckning till dem.
Jag kan inte säga så mycket om ifall min hälsa har blivit bättre, eller om mina celler blivit yngre, trots att jag har haft den på handleden i snart en vecka - men jag kan faktiskt påstå, utan att ljuga, att de dagar jag har den på mig är jag gladare och piggare än de dagar jag lämnat den hemma! Placeboeffekt, vem vet, men helt klart värt att testa!

Jag har inte sett dem i någon affär här i Sverige än, men ifall man vill hitta någon så föreslår jag att man besöker hälso- och sport affärer. Annars finns de att köpa här, men då kostar den 239 kronor!
Ifall man känner sig fattig, så finns det även en modell utan klocka, alltså bara ett plastband, som ska gå att beställa från internet. Det kostade ungefär 99 kronor om jag minns rätt. Jag kommer tyvärr dock inte ihåg vart jag såg det nånstans.

Visst älskar man knep som gör att man mår bättre utan att faktiskt behöva göra någonting!!!


Tror ett en vit vecka skulle sitta fint!


Tittade på mig själv i spegeln idag. Min hy börjar kackelera. Porer, finnar, kärlbristningar (HATA, HATA, HATA, de är ju fan permanenta) Dessutom är jag lika blå under ögonen som min papperpärm (Där alla mina skolpapper ligger numera, i fack, jag e duktig)

Mina misstankar går mot min leverne. Det har blivit väldigt mycket "dålig" mat på sista tiden. Hamburgare, kebab, godis, glass. Och mitt alkoholintag kanske har legat lite över än vad det borde ha gjort! Därför förklarar jag numera denna vecka för den första alkoholfria veckan år 2010!!! Ska dessutom skippa snabbmaten också... Men den hör ihop med alkoholen så det lär nog inte vara något problem...

Så, någon som vill hitta på någonting kul och alkoholfritt att göra på fredag? Jag är öppen för förslag!

MAD MEN S1E2Mad Men, Season 1 Episode 2
. Tänkte faktiskt ge den serien en chans nu. Borde göra klart fonologiuppgiften, men vafan - man kan inte vara duktig jämt!

När det börjar töa

Det är med en stark oro i kroppen jag cyklar igenom Uppsala innerstads trängre gator. Istapparna hänger ned ifrån takrännorna och det är bara en tidsfråga tills att de kommer är falla. Samtidigt hörs det hur det knakar när cykeln rullar fram längs de isbetäckta gatorna. Den håller på att spricka. Våren är påväg, måhända, men min entusiasm är inte påtaglig.

Foto: Mackmyra Svensk Whisky

Med våren kommer även allt det andra. Lyckokänslan i kroppen som i söndags var mer än sprundlande och idag långt, långt borta. Visst längtar vissa delar av mig efter vårvindarna, efter luften som smakar dam, efter krokusar, snödroppar, fågelsång och knoppar, men en stor del våndas. Inte bara för den påtvingade lyckokänslan utan för med våren kommer sommaren.

Sommaren där jag fortfarande inte har något jobb. Där jag kommer stå helt handlös utan någon som helst ekonomisk trygghet. En massa planer som inte kommer kunna genomföras.


Tisdag

Dricker kaffe och äter skorpor. Snart dags att bege sig ut i den läskiga vintern mot skolhuset och föreläsningssalen som jag inte vet vart den finns. Naglarna är fortfarande klädda med avgnagnt svart nagellack och håret spretar mot alla håll.
Vad föreläsningen handlar om - det kommer jag inte ihåg. Men jag känner på mig att jag borde åka dit.
På med kläder, mössa, jacka, greppa cykeln -IVÄG!!

Vill helst fortfarande sova, men orkar egentligen inte bara ligga hemma!

4 av 5 toastar

Vissa dagar är bättre än andra dagar.

Idag har varit en andra dagar...

Familjen Sandahl

Skulle som sagt hem och träffa det här folket idag!


25 minuter


Någonting rycker i mig. I mina fingrar, i mina tår. Ögonen är slutna och tappert försöker jag hålla fast vid sömnen, hårt. Blodet börjar pulsera i mina lemmar, som en explosion av trummor. Jag slår upp ögonen och glimtar på mobilklockan. 08.50.

FAAAAAAAAAAAAAAN!!!!

Jag börjar om tjugofem minuter.

Men jag hann, trots allt. Med ett anteckningsblock i ena handen och kylan bitandes i kinderna hann jag till den obligatoriska lektionen. Endast fem minuter sent.

Jag lyckas alltid försova mig till de obligatoriska momenten. Just de obligatoriska... Det är bara ren otur...

Men nu ska jag faktiskt borsta tänderna och göra allt det där andra som annars rent traditionellt brukar ske innan man går iväg till skolan. Sen hem till ödebygden björklinge - min mor fyller år, sedan Dr. Who hemma hos Linnea - Riktigt galet taggad ;)

Pubrunda goes pubhäng, mina rubriker är underbara

Vissa dagar när man vaknar så slås man av hur fantastiskt allting är. Hur vacker vinterdagen är med solen som gnistrar i snön, hur varm man känner sig inombords. Vissa dagar kan man ta djupa andetag och känna sig alldeles tillfreds med tillvaron.

I morse var inte en sån morgon. Det var en sån morgon när håret såg ut som Ronja Rövardotters "fast kortare" och ett litet troll hade flyttat in bakom mina ögon och han höll på att lära sig spela trummor. Bäst av allt var hur snabb just denna morgon var - verkligen fysisk snabb - allting snurrade...

Men har man varit ute och druckit öl en hel kväll, två kvällar i rad faktiskt, då får man skylla sig själv.

Pubrundan, som skulle ske igår, var dock inte en pubrunda. Det fanns inte en enda regel som inte bröts, men mitt i regellösheten hade vi riktigt skoj - och jag åt mitt livs bästa hamburgare!

Det var nytt folk och det var gammalt folk och just den kombinationen verkade fungera riktigt bra! Eller så börjar vi tappra själar bli lite ensamma i början av februari... But the evening was brilliant - men en grym engelsk accent, så tack allihopa för det!

Nu ska jag hänga tvätt och dricka en liter vatten, God natt!!

Tess, fina vän, jag kommer sakna dig väldans massa!!

Denna dag har varit... konstig... Från det att jag slog upp ögonen, tills det att jag sitter här nu, så har jag städat, putsat, donat, fixat, skrubbat. Egentligen borde jag varit i skolan, egentligen borde jag gjort en massa andra saker.

Men just idag är jag förlåten... Klockan 14.00 idag fick älskade fina Tess (a.k.a monstret, prinsessan mm) en spruta och 25 minuter senare somnade hon in.

 

Och matte har inte riktigt varit i skick för att göra någonting annat än städa. Jag kommer sakna den där hunden - kommer att sakna henne så otroligt!!

Men hon får det nog bättre nu. det hoppas jag verkligen!!

Kommer sakna henne nått otroligt!!!!

Vill ha en sax så jag kan klippa lite gran och lite lim så allt det sönderslitna kan lagas...

Muntligt framförande idag. Vad fan är det för fel på mig. Mitt hjärta slår i 190, mina händer glider fram över tangentbordet och min andning kan jämföras med en överkåt kanins. Det ska inte vara såhär jobbigt och det är verkligen ingen stor grej.

Jag ska snacka om en omelett, eller hur man gör en omelett, inför kanske 10 personer som ska leka gymnasieklass och jag mår piss! Har till och med gjort att aktivt val att strunta i att använda OH bild eftersom jag då bara kommer titta på den...
Suck, hata, hata, hata mina nerver....

Att mitt huvud är helt fuckat för tillfället på grund av vissa nervtrådar vägrar fungera, jävla hjärnblockad, gör mig inte mer avslappnad heller. Nej, svepa 3 shots och cykla till skolan?
DÅLIG IDÈ!!

Dricka en till kopp kaffe, neutralisera med yougurtshot och lite chi san +  alvedon?? Kan fungera???

HATA NERVER!!


Vad vore väl London utan shoppingSjälvklart hann vi med en väldans massa shopping under vistelsen i London. Det blev båda Oxford street, Portabello road och lite Camden, dock ingen shopping på det sistnämda stället :) Detta var vad jag kom hem med:

Klänning från en liten botique längs Oxfordstreet £ 12
Vita tygskor (även ett par svarta) från Primark £ 2
Eyeliner  Primark £ 1
Armband Primark £ 1,50
Solglasögon (Japp, solglasögon) Portabello road £ 5
Police Box piggybank Portabello road £ 6


Vårjacka £ 21

Vårjacka nummer 2 :) £ 12
Väska £ 4

Prints från Tate, 5 £/st


Kort sagt, shopping i London behöver inte alls vara ruinerande... Ett £ (pund) motsvarar ungefär 12 sek. Däremot kan det vara bra att packa lätt på ditresan... Anledningen att jag kom hem med en massa pengar över är att min var nästintill för tung... =P


LONDON, =)

Nu är jag hemflugen igen från varma otroliga London. En helt fantastisk resa och jag kommer definitivt åka dit igen. Där var det vår och trots regn på just denna bilden, sol och rätt så grönt...

Sedan slängs man bara helt barskt tillbaka in i vardagen. Men Nej! Inte den här gången. Jag har fortfarande klockan inställd på Londontid och storstadspulsen i mina ådror. Jag vill ut och upptäcka, och leva, vara kreativ och skapande. Jag vill leka med ord och gräva ned mig själv i inspiration!!

 

Och måndagen har faktiskt börjat bra i just detta syfte =) Jag spinner planer som tusan och sprittar omkring som på små moln i mitt egna lilla virlvarlv. Jag tror jag faktiskt är lycklig. Riktigt lycklig. Och jag känner att jag börjar skapa mål framför mig som sträcker sig längre än till att klara nästa tenta. Jag börjar inte rätt... Och det känns riktigt, ursäkta franskan, Jävla bra!!!

FLER BILDER?? HÄR!!

/// MIMMI xoxo <3

RSS 2.0